Sisäänkirjautuminen

 KTO:n ompelimossa valmistetaan kehitysvamma-alan erityistekstiilejä

​Kirsi Louhola valmistaa arkea helpottavia erityistekstiilejä.

​Kirsi Louhola valmistaa KTO:n ompelimossa kehitysvamma-alan erityistekstiilejä, jotka helpottavat ja tukevat asiakkaiden ja hoitohenkilökunnan arkea. Valmistettavia tuotteita ovat muun muassa painopeitot, haalarit, ulkoiluliivit, hoitopaidat, bodyt, sängynlaidan pehmusteet, erikoismitoitetut vaatteet, piktotaulut sekä suihku- ja ruokailuessut. Lisäksi ompelimossa tehdään pyörätuoliin erilaisia lisätarvikkeita, kuten ulkoilu- ja sadeviittoja, lämpöpusseja, tarvikelaukkuja ja vaihtopäällisiä. Erityisratkaisuja suunnitellaan tarpeen mukaan yksilöllisesti.

"Asiakasta palvelee parhaiten, kun hänellä on hyvä olla vaatteissaan ja varusteissaan", Kirsi sanoo. "Pyrin käymään palvelukodeissa usein, koska silloin näen palvelukodin arkea ja opin tuntemaan hoitajia ja asiakkaita.Samalla voin nähdä jo tehtyjä tuotteita asiakkaiden käytössä ja nähdä, miten ne toimivat. Tarpeen mukaan käyn ottamassa mittoja paikan päällä, sillä tuotteet tehdään asiakkaan omien mittojen mukaan.Työ ompelimossa on vaihtelevaa, eikä aina voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan. Teen myös paljon korjaustöitä, sillä vaatteita rikkoutuu, kun erityisasiakkaista on kyse ja omatoimista pukeutumista tuetaan", Kirsi kertoo ja jatkaa, "Tänään olen tehnyt yhden haalarin valmiiksi ja nyt teen painopeittoa." Kirsi hankkii tarvittavia materiaaleja itse, mutta valmistaa tuotteita mielellään myös asiakkaan omista kankaista. Tarvittaessa työ voidaan tehdä nopeallakin aikataululla.

Yo-pohjaisen vaatetusteknisen linjan ja mallisuunnittelija-leikkaaja jatkolinjan käynyt Kirsi Louhola kertoo olevansa toiveammatissaan: "Saan keksiä ja kehittää työssäni uusia ratkaisuja, joita ei ole olemassa valmiina. Usein hoitajilla on mielessä idea, jota pyrin sitten käytännössä toteuttamaan. Yleensä tehdään ensimmäinen kokeilu, jota sitten parannellaan. Tuotteen toimivuus selviää vasta käytännössä."

KTO:n ompelimo siirtyi vuoden 2016 alussa työtoiminnan piiriin Tiina Kosken alaisuuteen ja toimii nyt laskutusperiaatteella. Ompelimo palvelee kaikkien KTO:n yksiköiden lisäksi nyt myös muita asiakkaita ja on auki maanantaista perjantaihin Paimiossa osoitteessa Timperintie 1 E 74. Kirsi Louholan tavoittaa sähköpostitse osoitteesta ompelimo@kto-vs.fi ja puhelimitse numerosta 040 5127455.